Tapahtumat

02.06.2023

Suomi muutoksessa – ratkaisuja ympäristön ja yhteiskunnan sopeutumiseen

STN-ohjelma “Sopeutuminen kestävän kasvun edellytyksenä” (ADAPT) on kehittänyt vuosina 2018-2023 ratkaisuja, miten yhteiskunnan, yhteisöjen ja yksilöiden voimavarat ja resurssit sekä niiden uudet yhdistelmät parhaiten tukisivat kokonaisvaltaista sopeutumiskykyä. Musiikkitalossa järjestetyssä hankkeen lopputilaisuudessa kuultiin hankkeiden tuloksia, keskusteltiin parhaista ratkaisuista asiantuntijajoukon kanssa – ja syvennyttiin kestävyysmurrokseen myös taiteen kautta.

Lopputilaisuus toteutettiin ADAPT-tutkijoiden ja Sibelius-Akatemian taiteilijoiden kokeellisena yhteistyönä. Kestävän tulevaisuuden taiteilijat* kutsuivat yleisön mukaan tieteen ja taiteen vuoropuheluun Musiikkitalossa. Tapahtuman toteuttamiseen on saatu rahoitusta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. 

BlueAdaptin tutkijat Niina Kotamäki ja Markku Ollikainen esittivät sessioissa esityksensä “Toimenpideskenaariot ja mallit vesien tilan parantamisen työkaluina” sekä “Vesipolitiikan murros ja sen hallinta”

Tallenne on katsottavissa täällä.

Katso kaikki viimeaikaiset blogikirjoitukset, podcastit ja tweetit

Lisää aiheesta

BlueAdapt-katsaus: Kestävää sinistä kasvua merituulivoimasta

Uusi BlueAdapt-katsaus “Kestävää sinistä kasvua merituulivoimasta – visio vuodelle 2035 ...

Lue lisää

Kuva: Jeremy Bishop / Unsplash

10. Sinisen siirtymän politiikka kestävyysmurroksessa

BlueAdapt-podcastsarjan viimeinen jakso käsittelee hankkeessa tehtyä TRAGORA-tutkimussynteesiä: millaista on sinisen ...

Kuuntele

Kiitos BlueAdapt-loppuseminaarista 5.-6.10.2023!

Juhlistimme monivuotisen hankkeemme päätöstä kaksipäiväisellä seminaarilla 5.-6.10!  Tieteellisen seminaaripäivän ohjelma: ...

Lue lisää