Tapahtumat

02.06.2023

Suomi muutoksessa – ratkaisuja ympäristön ja yhteiskunnan sopeutumiseen

STN-ohjelma “Sopeutuminen kestävän kasvun edellytyksenä” (ADAPT) on kehittänyt vuosina 2018-2023 ratkaisuja, miten yhteiskunnan, yhteisöjen ja yksilöiden voimavarat ja resurssit sekä niiden uudet yhdistelmät parhaiten tukisivat kokonaisvaltaista sopeutumiskykyä. Musiikkitalossa järjestetyssä hankkeen lopputilaisuudessa kuultiin hankkeiden tuloksia, keskusteltiin parhaista ratkaisuista asiantuntijajoukon kanssa – ja syvennyttiin kestävyysmurrokseen myös taiteen kautta.

Lopputilaisuus toteutettiin ADAPT-tutkijoiden ja Sibelius-Akatemian taiteilijoiden kokeellisena yhteistyönä. Kestävän tulevaisuuden taiteilijat* kutsuivat yleisön mukaan tieteen ja taiteen vuoropuheluun Musiikkitalossa. Tapahtuman toteuttamiseen on saatu rahoitusta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. 

BlueAdaptin tutkijat Niina Kotamäki ja Markku Ollikainen esittivät sessioissa esityksensä “Toimenpideskenaariot ja mallit vesien tilan parantamisen työkaluina” sekä “Vesipolitiikan murros ja sen hallinta”

Tallenne on katsottavissa täällä.

See the latest blog posts, podcasts and tweets

See more

Welcome to the BlueAdapt Final seminar 5-6th October 2023!

We will celebrate the conclusion of our multi-year project with ...

Read more

Policy brief: Sinisen siirtymän politiikka kestävyysmurroksessa

BlueAdaptin uusi politiikkasuositus “Sinisen siirtymän politiikka kestävyysmurroksessa” on julkaistu. Politiikkasuositus ...

Read more

Image: Jon Flobrant / Unsplash

9. Sopeutuva vesienhoito – Miten saavuttaa vesien hyvä tila?

Suomen vesienhoitoa ohjaa EU:n vesipuitedirektiivi, joka asettaa tilatavoitteet pinta- ja ...

Listen